0 0 0
  0 0 0


Központi porszívórendszerek

 

 

 

 

 1. Központi porszívórendszerek

 

 

Központi porszívórendszer felépítéseÉletünk során temérdek szennyeződéssel, porral, egyéb allergizáló anyaggal kerülünk kapcsolatba, bárhol és bármilyen körülmények között is élünk, dolgozunk. A központi porszívó rendszer alkalmazása új fejezetet nyit a takarításban. Ezzel a technológiával mindenütt olyan tisztaságot lehet teremteni, amelyet eddig csak fáradságos munkával lehetett elérni. A központi porszívó rendszer tulajdonképpen egy falba épített speciális antisztatikus PVC csőrendszerből és egy nagy szívóerejű porszívógépből áll.  Ha a szívócsövünk csonkját behelyezzük a fali csatlakozóba megkezdődik a porszívózás, ugyanis a csőrendszer mellet kiépített elektromos vezeték automatikusan bekapcsolja a porszívó gépet. Magát a porszívógépet érdemes a ház alsóbb részeibe telepíteni (pl garázs, pince, vagy lakótelepi lakásban az erkély), ahol zavartalan lehet a működése és a beszívott levegő a szabadba vezethető. A takarítás rendkívül hatékony, hiszen a beszívott levegő nem a lakás légterébe kering vissza, így jelentősen csökken a bútorokra leülepedő por mennyisége. Nem is beszélve a sokszor allergiás tüneteket okozó poratkákról és pollenekről melyet a központi porszívó rendszer szintén hatékonyan távolít el.
Megjegyzés:
A szívóerő az egységnyi idő alatt megtett levegőmennyiséggel értelmezhető és semmi köze a köztudatban elterjedt "wattos" teljesítményhez! Ez utóbbi ugyanis villamos teljesítményt jelöl, nem pedig a tényleges légsebességet, amire szükségünk van. Ezeket természetesen nem tüntetik fel a gyártó cégek, és arra önsztönöznek bennünket, hogy minél nagyobb teljesítményű gépet vásároljunk.
Megoldás a lakótelepi lakásokban:
TermékmárkaA BEAM- központi porszívó rendszer már nem csupán kertes házakban alkalmazható, ugyanúgy beépíthető lakótelepi lakásokba is. A központi gépet akár az erkélyre, akár a lakótérbe helyezzük, a legfontosabb, hogy a beszívott levegő az allergiát okozó anyagokkal együtt a szabadba távozhasson. Ez csak a központi porszívó rendszerrel érhető el.
A lakótéren belül elhelyezett központi porszívó rendszer esetében a plusz csőrendszerrel oldható meg, hogy a beszívott poros levegő az erkélyen keresztül a szabadba távozhasson.
A lakótéren kívül elhelyezett központi porszívó rendszer esetében a gépet az erkélyen helyezzük el, melyet egy speciálisan időjárásálló szekrény véd a külső behatásoktól. melyet egy erre a célra kialakított védelmet nyújtó tárolószekrényben helyezünk el.
 
Éljen tiszta, csendes, por- és atkamentes környezetben!
 
A központi porszívórendszer előnyei                                                          Központi porszívórendszer előnyei
  • A legfinomabb porszemcséket és az atkákat is eltávolítja.
  • A beszívott levegő a szabadba távozik, ezáltal megszűnik az állandó porkörforgás
  • Csendes.
  • A gépet nem kell magunk után húzni.
  • Nagy szívóerővel rendelkezik. Videó:>>
 
Típusválaszték
TaípusválasztékTovább a géptípusokhoz:>
A gép típusát a takarítandó terület nagyságától függően kell megválasztani. A megfelelő gép kiválasztását bízza cégünkre. Mi megtervezzük, és telepítjük is az általunk forgalmazott gépeket. akik a
 
 
Felhasználási lehetőségek
Háztartási felhasználás 
 

Háztartási felhasználás

A háziasszonyok munkáját jelentősen megkönnyíti a beépített központi porszívórendszer, valamint  a bútorba vagy falba építhető szemétlapát adapter, mely szintén a rendszer része. Az adapter elé söpört morzsákat és kisebb konyhai szemeteket egy könnyed mozdulattal eltávolíthatjuk a lakótérből. A készülék családbarát: az alvó gyereket nem ébreszti fel a gép zaja, a meccset néző férj pedig hallhatja a mérkőzés közvetítését!
 
Irodai felhasználás 
 

Irodai felhasználás

A központi porszívó rendszer zajmentes, gyors, fizikailag megkönnyíti a takarítást, hiszen nem kell a nehéz takarítógépet és az elektromos zsinórt magunkkal vinni, és az emeletek között mozgatni. A géphez illeszkedő különböző takarítófejek segítségével a legkülönfélébb szemetet is el lehet távolítani, illetve a legkisebb sarkot is el lehet érni. Különösen ajánlható szállodákba, fitnessz termekbe ahol a vendégek zavarása nélkül végezhető el a takarítás.
 
Autóipari felhasználás 
 

Autóipari felhasználás

A porszívó rendszer speciális kialakítása réven fényezőműhelyekben tökéletes porelszívást biztosít. Gépkocsi szervízekben jelentősen megkönnyíti a gépjárművek takarítását. De akár otthon is jó szolgálatot tesz a garázsban elhelyezett készülék, melyen a szervízcsatlakozó lehetővé teszi, hogy nem kell külön csatlakozót kiépíteni, eme helyiségbe. Csak egyszerűen rákapcsoltjuk a 9m-es teleszkópos gégecsövet, és máris tisztítható a kárpit, vagy az üléshuzat.
 
Egyéb felhasználási lehetőségek
  • Többlakásos társasházakban és a családi házakban a háztartási rendszerek tökéletes tisztaságot varázsolnak otthonunkba.
  • Szállodákban, panziókban a porszívózás nem zavarja a pihenni vágyó vendégek nyugalmát, így a takarítás észrevétlen és gyors.
  • A rendszerre csatlakoztatható speciális szívófejek segítségével a fogtechnikai laborokban keletkezett csiszolás apró szemcséi gyorsan és hatékonyan eltávolíthatók. A rendszer kiválóan alkalmas fodrász szalonokban keletkezett apró haj és por könnyed eltakarítására
  • Ipari üzemekben is rendkívül praktikus a központi porszívó rendszer használata, mivel a különböző funkciójú szívófejek szinte minden fajtájú és méretű felületen alkalmazhatók.
  
Gyakran ismételt kérdések
 
"Mi is az a központi porszívó rendszer?"
 
A központi porszívó rendszer egy falba épített, fali csatlakozókban végződő speciális PVC csőrendszerből és egy fixen felszerelt nagy szívóerejű porszívógépből áll.
A takarítás egy könnyen kezelhető gégecsővel történik, amelyet a falicsatlakozóba kell csatlakoztatni. A beszívott por a csőrendszeren át a központi porszívó szűrőrendszerébe kerül. Itt a ciklonikus porleválasztás következtében a porszemcsék a porgyűjtő tartályba kerülnek, a kifúvott levegő pedig a gép közelében elhelyezett kifújó nyíláson keresztül a szabadba távozik, tökéletes higiéniát biztosítva ezzel a lakótérben.
 
"Mit kell tennem, hogy árajánlatot kapjak?"
 
Árajánlatot tervrajzok alapján tudunk készíteni. Minden szintről 1-1 alaprajzot kell eljutatni hozzánk névvel, címmel, telefonszámmal ellátva! Kérjük, figyeljen arra, hogy a méretarány és az összes méret megfelelően látható legyen!
 
"Mikor kell telepíteni a központi porszívó rendszert?"
 
A központi porszívó rendszer alapszerelése új ház építésekor (szerkezetkész állapotban végleges aljzatbeton kiöntése előtt a vízzáró szigetelés lefektetése után kell beépíteni) vagy a meglévő ház átalakításakor történik, mivel a csőrendszert a végleges aljzatbetonba kell besüllyeszteni. A gépet, a takarítókészletet ill. a csatlakozókat a már kész kifestett, burkolt házba kell felrakni.
 
"Lehetséges-e központi porszívót telepíteni utólagosan, a már meglévő házakba is?"
 
Igen. Ilyen esetekben helyszíni felmérés feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a csőrendszer nyomvonalát kijelölhessük, és a lehető legegyszerűbb megoldást megtalálhassuk. Ilyen esetekben a csővel haladhatunk a falon kívül is, a pincében a mennyezetre erősítve, főfalakba vésve, nem használt kéményben, szellőzőaknában. Amennyiben bármilyen utólagos beszerelést szeretne forduljon hozzánk bizalommal, kérje cégünk segítségét! 
 
"Érdemes-e garzonokba, kis területű lakásokba központi porszívót telepíteni?"
 
Természetesen igen. A központi porszívó használata nem csak kényelmes és csendes, de mindenekelőtt egészséges otthont teremt mindenki számára.. Léteznek olyan kisméretű porszívók melyekhez csőrendszert sem kell kiépíteni így kis lakásokba is
egyszerű beszerelni.
 
"Mennyibe kerül egy porszívórendszer kiépítése?"
 
Egy átlagos 100-150m2-es ház porszívó csőrendszere anyaggal, munkadíjjal együtt 125.000 Ft-ból beépíthető.
A porszívórendszer végleges beüzemelése a szerelvényekkel (porszívógép, takarítókészlet, fali csatlakozók, szemétlapát adapter.) együtt egy átlagos 100-150 m2-es ház esetében  300.000Ft-ból beépíthető (2008 évben érvényes adat). Persze ezek az adatok csak irányadóak, pontos árajánlatot csak a felmérést követően tudunk adni a részletes felmérés és a tervek alapján. Vegye igénybe szolgáltatásainkat és kérjen árajánlatot tőlünk!
 
"Hová célszerű elhelyezni a központi egységet?"
 
A központi egységet a háznak olyan helységébe célszerű elhelyezni ahol a hangja nem zavarja a lakókat ill. a kifúvott levegőt a kifúvónyíláson keresztül a szabadba ki lehet vezetni. Ez a helység lehet a garázs, kazánház, pince, lakótelepi lakásoknál erkély, stb.
 
"Hogyan kell használni a központi porszívót?"
 
A takarítókészlet gégecsövét az egyes helyeken kialakított fali csatlakozóba kell beilleszteni és már indulhat is a takarítás!
 
"Hogyan kapcsol be a központi gép?"
 
A gégecső végén lévő fémgyűrű és a csőrendszer mellett végigfutó, a fali csatlakozókba bekötött 24V-os kábel érintkezésével indul a gép. Videó:>>
 
"Eldugulhat-e a központi: porszívó csőrendszer?"
 
A csőrendszerben minimális a dugulásveszély, mivel a falicsatlakozó 90°-os kisívű könyökkel csatlakozik a csőhálózatra, amelyen keresztül csak kisméretű dolgok tudnak áthaladni. Ami itt átment az már biztosan tovább jut a csőhálózat nagyívű 90o ill. 45°-os könyökein keresztül. Továbbá a 32 mm átmérőjű gégecső még tovább szűkíti a beszívható nagyobb méretű dolgok körét, amelyek az esetleges dugulásveszélyt okozhatják.
 
"Hol találhatók a falicsatlakozók?"
 
A falicsatlakozók a padló szintjétől kb. 30-40 cm-es magasságban vannak a falba süllyesztve. Többféle színű és alakú fali csatlakozóból is lehet választani a helyiségek és a bútorok színével harmonizálva.
 
"A ház mindegyik helyiségébe kell falicsatlakozót építeni?"
 
Nem. A fali csatlakozók számát alapvetően a ház alapterülete ill. a helyiségek elhelyezkedése, valamint a 9m-es gégecső határozza meg.
 
"Veszélyes-e a fali csatlakozóba belenyúlni?"
 
Nem. A csőrendszer mellett 24V-os kábel fut, ez a kábel van bekötve a gépbe ill. a fali csatlakozókba. Úgy van kialakítva a falicsatlakozó pereme, hogy érintéssel nem lehet rövidre zárni, ehhez egy megfelelő csatlakozó szükséges.
 
"Lehet-e folyadékot eltávolítani a központi porszívóval?"
 
A központi porszívó csőrendszerébe nem juthat folyadék. Azonban létezik egy un.  nedves felszívó tartály melyet gégecsőre csatlakoztatva használhatunk. Ebbe a tartályba fog a folyadék bekerülni.
 
"Milyen időközönként kell karbantartani a központi porszívót?"
 
A gép tartályát kb. 3-4 havonta kell üríteni. A felszívott háztartási hulladék mennyiségétől és milyenségétől függően. A központi porszívó hosszú élettartamú, speciális gore-tex szűrővel rendelkezik, normál körülmények között szűrőcserére 5-10 évenként van szükség, a motor szénkeféit kb. 500 munkaóra után érdemes kicserélni. Kössön velünk karbantartási szerződést hogy ne kelljen évek multával költenie nagyobb összegeket a porszívójára.
  

 

    Tovább az árlistához:> 
 
                                                                                         Ugrás a lap tetejére